CHILI&VANILIA: Marokkói gasztrobeszámoló II.
A marokkói konyha elképzelhetetlen a rengeteg fűszer nélkül, a piacokon, azaz souk-okban rengeteg fűszerüzlet található (ahol vegyesen kaphatóak a főzéshez használt fűszerek, és a szépítkezéshez, ill. gyógyításhoz használt szárított gyógynövények).
lencseleves receptek | NOSALTY
Török vöröslencse-krémleves. Húsos lencseleves. Lencseleves 3. Tavaszi lencseleves. Mustáros lencseleves Angie konyhájából. Vöröslencseleves kolbász-chipsszel. Lencseleves macskajajra. Egyszerű piroslencse krémleves. Lencseleves sonkával-szalonnával.
A mi török konyhánk: TÖRÖK FŰSZEREK - BAHARATLAR
Egyébként a magyar és a török konyha között sok hasonlóság van, legalább is erre jöttünk rá, mikor anno Erasmusos diák koromban Finnországban együtt főztünk a török lányokkal. Szép napot, Lildu. Válasz Törlés. Válaszok. Válasz. ED Ferenci 2010. febru
Macskák | Isztambul kalandok
Török nyelvtanulás (Linkajánló) Gyűjtemény török nyelvtanulóknak ... adminisztració Ahol a kultúrák találkoznak Atatürk bazár extrémajándék film foci időjárás Isztambul Karácsony konyha konzul hírek kultúra könyv közlekedés legjobb írások macska Macs
A keletiízek webáruháza
Célunk, hogy különleges ízvilágú közel- és távol-keleti árukkal ismertessük meg a vásárlóinkat. Termékpalettánkon megtalálhatóak a különleges fűszerek, közel-keleti édességek, egyedi teakeverékek, aszalványok.
A török konyha | Mindmegette.hu
A török gasztronómia leggyakrabban használt alapanyagai a padlizsán, a zöldpaprika, a hagyma, a lencse, a bab, a paradicsom, a fokhagyma és az uborka. Legkedveltebb gyümölcseik a szőlő, az őszibarack, a cseresznye, a sárgadinnye, a füge, és a citrom.
Gyros fűszerkeverék készítése otthon - Nemzeti ételek ...
Üdv! A sóhoz annyit, hogy 1 kg húshoz 2 dkg körül szoktunk számolni (és ettől el lehet térni természetesen ízlés szerint). Én (szűken) harmadoltam a mennyiségeket amikor 1 kg csirkehúshoz kevertem és így sem lett sótlan.
"Anya, ez isteni!...", avagy Gabojsza konyhája: Magyar ...
E korszak gasztronómiájának meghatározó fűszerei voltak a tárkony, a borsikafű, a medvehagyma, a fenyőmag és a rozmaring, s ezeket tekintik ma is az erdélyi konyha domináns fűszereinek. Kétségtelen, hogy számos, ma is étlapon szereplő, paprika nélkül
Basmati rizs főzése - Nemzeti ételek, receptek
A Basmati rizs az egyik legfinomabb, hosszú szemű, illatos rizsfajta. A Basmati rizs főzése nem ördöngösség, könnyen és egyszerűen pergő rizsköretet varázsolhatsz az asztalra. Ami nem utolsó sorban más, olcsóbb rizsfajtákhoz képest összehasonlíthatat
Harmónia az Ősi Gasztronómiai értékek és a jelen kor ...
A Magyar konyhának az egyik legeredetibb kultúrtörténeti háttere van Európa nemzeti konyhái között: nincs még egy olyan konyha Európában, a Török konyha kivételével, amelynek gyökerei a keleti gasztronómiai civilizációhoz, pontosabban a közép – ázsia